BARISTO SPECIALTY GALAPAGOS 100% АРАБИКА – 250 гр.

53.00лв.

Категория:

Описание

ЛЕГЕНДАТА
Кафето идва от остров Санта Круз, един от Галапагоските острови – тропически рай с уникална природа.
Мекият климат на островите от Галапагосия архипелаг, както и плодородните вулканични почви, са изключително гостоприемни за кафените растения. Арабиките, отглеждани там, са много чисти сортове, с отличителни качества и аромати, поради географската отдалечност от континента.
Въпреки че не е специално сертифицирано, кафето от Галапагос по дефиниция е органично. Поради статута на района като Национален исторически парк, законът забранява използването на всякакви химически торове или пестициди.

СЕЛЕКЦИЯТА
Baristo Specialty Coffee Selection Galapagos е селектирано и изпечено от Паоло Шимоне. Той е създател и главен пекар на микро-кафе пекарната HMC, с която през 2018 г. се класира в Топ 3 на най-добрите пекари на специални кафета в Европа: Best Specialty Coffee Roaster – Europe.
Паоло е сертифициран оценител и дегустатор на кафе и открива Галапагос по време на тестове (cupping) на зелено кафе в Швейцария. Правят му впечатление нотките на диви плодове, напомнящи хавайската Арабика, сорт TYPYCA & BOURBON.

ТЕХНОЛОГИЯТА
За Baristo Specialty Coffee Selection – Galapagos by Paolo Scimone е използван мокър процес на преработка. Кафето е със средно ниво на изпичане. Галапагос е със сравнително ниска надморска височина (достига едва до 1000 м.) и качествата на Арабиките от региона се изявяват по-добре и дават по-добра плътност при средно изпичане.

ХАРАКТЕРЪТ
Свеж и запомнящ се: преобладават нюанси на червени плодове, с отличителни аромати на дива черна череша, мандарина и послевкус на бадем.