BARISTO SPECIALTY YIRGACHEFFE ETHIOPIA 100% АРАБИКА – 250 гр.

27.90лв.

Категория:

Описание

ЛЕГЕНДАТА
Етиопия, добре позната като „родното място на кафето“, е регионът, където кафе плантациите се отдават на растеж сред тучни зелени плата. А Иргачеф е домът на най-редките и комплексни кафета, които Етиопия може да предложи. Това е и основната причина тази малка зона да се позиционира така добре в глобалния пазар на кафе. Тук от хилядолетия се създава ароматната наслада и се култивират разнообразни сортове кафе – много преди да се появи т.нар. „мокър“ процес на обработка.
СЕЛЕКЦИЯТА
Дело на италианския кафе специалист и бариста обучител – Пауло Шимоне, продуктът от лимитираната серия Baristo е т.нар. „mono origin“ кафе. Той съдържа само един висококачествен сорт Арабика кафе от доказан произход.
ТЕХНОЛОГИЯТА
Естественият процес, при който прясно събраните кафе зърна се сушат директно при срещата със слънчевите лъчи, е най-познатият традиционен метод за обработка на кафе. А много от местните фермери събират кафе зърна от некултивирани плантации, оставяйки кафето да съхне в задните им дворове
Кафе на зърна Baristo Specialty Coffee Selection – Yirgacheffe by Paolo Scimone се преработва точно по този натурален метод, който в комбинация с леко изпичане, дава средна плътност на кафето с нотки на черешов ликьор, червено грозде и тъмен шоколад.